ShopperTrak – Redland

Case ShopperTrak

Parannettu analytiikkapalvelu Euroopan, Aasian ja Yhdysvaltojen jälleenmyyjille ja ostoskeskuksille

ShopperTrak kerää vuosittain liikenne- ja käyttäytymistietoja 40 miljardin ostajan käynnistä yli 11,000 jälleenmyyjälle ja ostoskeskukselle 64 eri maassa.

Lähtötilanne

ShopperTrakin analytiikkapalvelu tarvitsi kehittämistä ja uudelleensuunnittelua jälleenmyyjien ja ostoskeskusten omistajien tarpeisiin. Päivittäin he käsittelevät monia erilaisia tietolähteitä arvioidakseen kaupan toimintaa, markkinoinnin toimivuutta ja asiakkaiden käyttäytymistä. Vaikka tieto on ollut koottuna ja kategorisoitu yksittäisiin/yksilöllisiin lähteisiin, on tarkan ja merkityksellisen näkemyksen luomiseen vaadittu kestämätön määrä manuaalista työtä ja tunteja.

Ratkaisu

Aloitimme suunnitteluprosessin varmistaaksemme, että uusi analytiikkapalvelu hyödyttää juuri jälleenmyyjiä ja ostoskeskusten omistajia. Loimme täysin uuden käyttöliittymän ShopperTrak analytiikkapalvelulle, joka kokoaa eri laitteista tulevat tiedot yhteen keskitettyyn näkymään. Näin asiakkaat voivat lähes reaaliaikaisesti seurata mitä tapahtuu jälleenmyynnin, markkinoinnin ja kaupan eri osa-alueilla.

Tulokset

ShopperTrakin Analytiikkapalvelun MVP (minimum viable product) lanseerattiin valikoidulle asiakasryhmälle ja palaute oli erittäin positiivista sekä uuden palvelun hyödyt olivat selkeät.

”Tavoitteidemme saavuttaminen oli hyvin nopeaa. Huomasimme 10% kasvun konversiossamme välittömästi ja olemme säilyttäneet tuon kaksinumeroisen kasvun. Olemme huomanneet kasvua myös yleisessä liiketoiminnassa. Emme olisi pystyneet siihen ilman ShopperTrakin tukea. Oli alusta asti selvää, että he panostivat myös meidän menestykseemme”, sanoo Danny Ewoldsen, Jälleenmyynnin ja verkkokaupan varatoimitusjohtaja, Johnston & Murphy.

Ota yhteyttä