Takaisin

NBF 2019 – parhaat palat kasvuteemasta

Nordic Business Forumin kasvuteema puhutteli kovasti meitä Redlandilla, joten kasasimme innostavimpien esitysten parhaat palat artikkeliksi. Tapahtumassa verkostoitumassa kävivät uusasiakashankinnastamme vastaavat Raino Lepistö ja Tero Huhtanen – tässä heidän poimintansa puhujista ja aiheista.

Anssi Rantanen: Why Experimentation is the Future of Growth

Speaker contest -voittaja Anssi Rantanen kiteytti: ”Experimentation is the future of growth”, eli testaus ja eri asioiden kokeilu on avain kasvuun. Ja testaus/kokeilu onnistuu vain tietynlaisessa ympäristössä, jossa on turvallista epäonnistua ja jossa ”experimentation” on jopa suotavaa. Tätä tietynlaista ympäristöä hän kuvaa termillä “Psychological safety”.

Esityksensä aikana Anssi Rantanen teki kokeilun (experimentation), jossa hän rakensi uuden brändin, nettisivut ja chatbotin viidessä minuutissa. Näin hän havainnollisti kokeilun voivan olla nopeaa ja tehokasta.

Daniel Pink – The Scientific Secrets of Perfect Timing

“Älä koskaan mene sairaalaan iltapäivällä, jos mahdollista.” -D. Pink

Daniel Pinkin mukaan ajankohta voi selittää jopa 20% vaihtelun ihmisen toimintakyvyssä. Vireystila on parhaimmillaan aamulla – se laskee iltapäiväksi – ja nousee jälleen iltaa kohden.

Kolme tärkeintä pointtia Daniel Pinkin puheenvuorosta:

  1. Ole tietoinen miten kellonaika vaikuttaa toimintakykyyn suunnitellessasi omaa ja tiimisi aikataulua
  2. Siirrä analysointia vaativat tehtävät aamuun (peak), hallinnolliset tehtävät iltapäivään (trough) ja näkemystä vaativat tehtävät iltaan (recovery) Pidä enemmän taukoja.
  3. Panosta lisäksi taukoihin, jotka ovat sosiaalisia, joissa olet liikkeellä, ulkona ja joilla pääset täysin irtautumaan työstä

Donald Miller – How Power of Story Can Grow Your Business

“If you confuse, you’ll lose” -Donald Miller

Vapaasti suomennettuna tulkinta yllä olevasta Donaldin viestistä: ”Mikäli yrityksesi viestintä saa asiakkaasi hämilleen tai he joutuu ponnistelemaan ymmärtääkseen mitä tarjoat, olet hävinnyt pelin”. Ihmisen aivot on suunniteltu selviämään hengissä ja säästämään kaloreita. Mikäli laitat ihmiset ponnistelemaan, he todennäköisesti valitsevat jonkun toisen, joka on osannut esittää asiansa helpommin ymmärrettävästi.

Tarina on väline, jolla luodaan asioihin järkeä (story is a sense making device). Tarinan käyttäminen viestinnässä ei ole käsitteenä mitenkään uusi – itse asiassa se on vuosituhansia vanha. Donald havainnollisti asian kuitenkin aika hyvin The Story Brand Message Filter:in kautta. Jokaisen yrityksen kannattaa miettiä omaa viestintäänsä tämän kuvan kautta. 

Donald muistutti, ettet halua olla oman tarinasi sankari vaan opas (guide). Sankari on yleensä aina haavoittuva, epävarma ja virheisiin sortuva. Kukapa haluaisi tällaisen sankariyrityksen kumppanikseen? Opas taas on käynyt sankarin lailla läpi vaikeudet, mutta jo selvinnyt niistä. Opas-sankari suhdetta kuvastaa esimerkiksi Star Warsissa Obi Wan Kenobin suhde Lukeen tai Harry Potter saagassa Dumbledoren suhde Harryyn. Haluat siis olla joko Obi Wan tai Dumbledore, totesi Donald.

George Clooney – A Conversation on Storytelling, Branding and Legacy

George puhui paljon siitä, miten merkityksellistä on auttaa muita ihmisiä ja opettaa auttamisen arvo uusille sukupolville. Erityisesti hän nosti esiin isänsä, joka on opettanut hänelle ottamaan muut ihmiset huomioon. Hänen isänsä toi joulun niille, joilla ei ollut siihen varaa, vaikka nuorelle Georgelle oli vaikea ymmärtää miksi heidän piti jouluaattona ajaa keskelle ei mitään viedäkseen tavaroita tuntemattomille ihmisille.

Georgen mielestä ihmisten ei pitäisi olla brändejä. Ihmisten pitäisi tehdä hyviä asioita ja valita taistelunsa pahoja ihmisiä vastaan.

George puhui politiikasta ja kuvasi Yhdysvaltojen ylintä johtoa kakistokratiaksi (kakistocracy). Kakistokratia viittaa hallintoon, jonka päätöksenteosta vastaavat yhteiskunnan tyhmimmät, häikäilemättömimmät ja epäpätevimmät kansalaiset. Hänellä oli kuitenkin uskoa siihen, että tilanne tulee muuttumaan pian ja Yhdysvallat pääsee taas ottamaan askeleita eteenpäin.

Brené Brown – Dare to Lead

Brene painotti johtajille sitä miten tärkeää on uskaltaa epäonnistua ja olla haavoittuva. Brené Brown puhui tästä termillä “rumbling with vulnerability”. Johtajien pitää olla valmiita käymään ikäviä ja vaikeita keskusteluja työntekijöidensä kanssa. Muuten he ottavat suuren riskin siihen, että työntekijät vaikuttavat negatiivisesti työilmapiiriin tai jättävät yrityksen.

Työyhteisöön on siirtymässä Z-sukupolvi, jonka arvot, uskomukset ja suhtautuminen teknologiaan eroavat edellisistä sukupolvista merkittävästi. Uuden sukupolven motivointi haastaa johtajat ajattelemaan omaa toimintaansa uudelleen ja tähän muutokseen Brené kehotti varautumaan jo nyt.

Brené antoi meille rohkeuden neljä taitoa 

  1. Rumbling with vulnerability
  2. Living into our values
  3. Braving trust
  4. Learning to rise

Tarvitsetko ideoita oman bisneksesi kasvattamiseen?

Me Redlandilla toimimme mielellämme kasvu- ja kehityskumppaninasi. Keinovalikoimastamme löytyvät kaikki markkinoinnin, viestinnän, digitaalisten palveluiden ja digimarkkinoinnin palvelut. Ota rohkeasti yhteyttä, vaikkapa tämän artikkelin sinulle koostaneeseen Rainoon!